Matematik

Funktion

11. januar 2010 af JeppesenPeter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x) er bestemt ved : −x3 + 6x2 − 5x.

Grafen for funktionen skærer første aksen i punkterne 0 og 1 og 5.

a) Bestem arealet af det område som grafen og førsteaksen afgrænser mellem 1 og 5.

Jeg har ingen anelse, om hvordan jeg løser dette. Nogle venlige, der vil hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Areal=∫15 f(x)dx =15-x3+6x2-5x dx


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2010 af goathunter (Slettet)

Du skal bruge integration. Arealet under grafen for en funktion f(x) mellem a og b er den numeriske værdi af det bestemte integrale fra a til b af f(x), eller hvis F(x) er en stamfunktion til f(x) er A = |F(b) - F(a)|

en stamfunktion til f(x) er her F(x)=(-x^4)/4+2x^3-5/2*x^2 så A=31,25 - (-0,75)=32


Svar #3
11. januar 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Jeg prøver at kigge på det, tak for hjælpen :)

Men er Arealet = 32, så det tal jeg skal gå efter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2010 af goathunter (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.