Matematik

kasse rumfang

11. januar 2010 af ålang (Slettet)

hej jeg håber at i vil hjælp med em opgave jeg kan ikke finde ud af den.

en åben kasse har højden h (cm) og kvadratisk bund med siden x (cm). kassen skal rumme 50000 cm^3.

til kassen hører et låg, der er 1, 00 cm højt og har siden x. der ses bort fra materialets tykkelse.

a) bestem højden h som funktion af siden x.

b) bestem den samlede overflade A(x) af kassen inkl låg.

c) bestem ved hjælp af et CAS-værktøj kassens dimensioner når arealet A(x) er minimalt. ??


Svar #1
11. januar 2010 af ålang (Slettet)

tegning


Svar #2
11. januar 2010 af ålang (Slettet)

tegning

Vedhæftet fil:tegning rumfang.docx

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2010 af NejTilSvampe

a)

V = h*x*x

h = V/x^2

V = 50.000

h(x) = 50.000*x-2

b) 

A = 4hx + 2x^2

A(x) = 4*50.000x^-1 + 2x^2

c) ved jeg ikke, jeg ville bare differentiere og løse for x når A'(x) = 0 


Svar #4
11. januar 2010 af ålang (Slettet)

tak for hjælpen men jeg har en facit og der står at :

a) h = 50000/x2

b) A(x)=2x2+4x+200000/x

c) x = 36,5 cm og h = 37,5 cm

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Brug doc filer, så vi andre kan se dem

a) h=50000/x²
b) 2*x²+4*x*h+4x*1=2x²+4x(50000/x²)+4x = 2x²+20000/x +4x
bund+top + sider + lågkanter

Ved ikke hvordan man bruger CAS-værktøj

ville gøre som #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2010 af NejTilSvampe

 #5 - filen var bare en tegning af en kasse, den beskriver ikke ret meget.

#4 - okay ja det er korrekt, jeg havde ikke læst opgaven særlig grundigt så lagde ikke mærke til at låget havde kanter.


Svar #7
11. januar 2010 af ålang (Slettet)

jeg har også tegnet i word (kan du ikke lukke den op) MN-P

vil du ikke fortælle hvordan man kommer frem til a jeg forstår det ikke helt når svaret står der?

er der andre som kan finde ud af c som har et CAS- værktøj?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Nej ålang når man ikke har de nyere versioner af Microsoft kan man ikke læse deres nye formater. Jeg bruger Linux og kan ikke se tegninger i dogx filer, så kommer der bare et tomt dokument. Der er flere der harn det problem.

#6 jeg blev forvirret over at låget havde en kant, men at der ikke skulle tages hensyn til pladetyggelsen. Hvis ikke vi havde fået facit, havde jeg heller ikke opdaget at der var kant på låget.


Svar #9
11. januar 2010 af ålang (Slettet)

jeg kunne ikke tegne den del men jeg har kun facit er der ikke nogen som kan fortælle mig hvordan jeg regner det ud


Skriv et svar til: kasse rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.