Matematik

Monotoniforhold uden hjælpemidler

12. januar 2010 af kiall (Slettet)

Hej jeg sidder med en opgave hvor jeg udfra ´denne funktion: 1/3^3-2x^2-5x skal finde monotoniforholdene.

Jeg er selv nået så langt:

F(x)= 1/3^3-2x^2-5x

F'(x)= x^2-4x-5

F'(x)= 0 <=> x^2-4x-5=0 <=> X=?

Ved ikke hvordan jeg kommer videre og finder X -nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

                   x2 - 4x - 5 = (x+1)(x-5) = 0

.........................................

a = 1
b = (-4)
c = (-5)

d = b2 - 4ac = (-4)2 - 4·1·(-5) = 16 + 20 = 36 = 62

√(d) = √(62) = 6

x1,2  = (-(-4) ± √(d))/(2a)

             x1,2 = (4 ± 6)/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af Isomorphician

x2 - 4x - 5 = 0 <=>

(x - 5)(x + 1) = 0 <=>

x = 5  v  x = -1


Skriv et svar til: Monotoniforhold uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.