Matematik

Areal og bestemt integral

12. januar 2010 af Svensi (Slettet)

Har brug for hjælp til at udregne følgende opgave:

Beregn arealet af det område, der begrænses af grafen for f og linjen m, når f(x) = x2 og m : y = x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

har du en TI89?

tegn dem begge ind under Y= <-- Y-editor.

derefter gå under graf (F3+den gule)

så bruger du 'intersection' til at finde ud af hvor de skærer hinanden (F5+ 5), noter punkterne.

brug derefter F5+7 og indtast hvor fra og hvortil den skal finde arealet. (de punkter du har noteres skal bruges her)

så spytter den arealet ud.

done.

fx:

x=2 og y=4

x=-1 og y=1

arealet er således dx=7.5

det eneste du lige skal tænke på, er at du gerne vil markere både den ene 'linje' og den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

 x=2 og y=4

x=-1 og y=1

Således kan jeg se at graferne skærer hinanden i følgende punkter (2,4) og (-1,1)

arealet er således 7.5

^^ 

Det er forresten svaret på din opgave :P


Skriv et svar til: Areal og bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.