Matematik

angiv f ' (x) - hjælp

12. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

Jeg skal angive f ' (x) :

f1 (x) = ex - e2x

f2 (x) = 2ex - xe2

f3 (x) = x3 * e-2x

Hvordan løser jeg dem ,s ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2010 af mathon

(ex)' = ex

(ekx)' = k·ekx


Svar #2
12. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvilken en var det du løste ?  det er jo tre forskellige, hm ,s


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Han har ikke løst nogen af dem. Blot givet dig de generelle regler. Overfør dem på dine eksempler og du har dem regnet,


Svar #4
12. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

nåår, jamen jeg forstår ikke helt hvordan man skal løse dem :s ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Hvis du efter #1 stadig ikke har nogen idé, tror jeg, at det er en meget god idé for dig at læse hele kapitlet om differentialregning i din bog. For i det tilfælde kan du endnu ikke huske reglerne, men du skal kunne dem udenad til eksamen, så du kan lige så godt lære det med det samme! Så bliver matematik også meget sjovere at have i løbet af året, og eksamen frygter man ikke, da man har styr på reglerne.

For at give dig et eksempel på, hvordan du regner en af opgaver, er her regnet den første:

f1'(x) =(ex)'-(e2x)'=ex-2e2x

De regler, som Mathon ridsede op for dig er brugt. Desuden er brugt en ekstra, der siger, at det er lovligt at differentiere først den ene funktion og så den anden, når vi har at gøre med en differens.

Du burde kunne regne i hvert fald næste opgave ved at kigge på denne. Den sidste må du spørge nærmere ind til, når du har læst kapitlet i din bog. Det er produktreglen, der skal bruges (så har du en regel at lægge specielt mærke til).


Svar #6
13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

f1'(x) =(ex)'-(e2x)'=ex-2e2x


Svar #7
13. januar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

f2 (x) = 2ex - xe2 =  ( 2ex)' - (xe2)' = 2ex-xe2

er det rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2010 af mathon

f2 (x) = 2ex - e2·x

f2'(x) = 2ex - e2


Skriv et svar til: angiv f ' (x) - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.