Matematik
Funktioner
31. januar 2005 af
KR. (Slettet)
Det drejer sig om opgave 4.036 fra eksamensopgaver i matematik. 2-årigt forløb til B-niveau.
Det oplyses, at for ethver tal a er en potensfunktion f givet ved: f(x) = x^a , x>0
Jeg ska nu bestemme a, når det oplyses, at
f(2x) = 5 * f(x).
Vil gerne høre om der er nogen der har et forslag til hvordan jeg kan løse opgaven.
Det oplyses, at for ethver tal a er en potensfunktion f givet ved: f(x) = x^a , x>0
Jeg ska nu bestemme a, når det oplyses, at
f(2x) = 5 * f(x).
Vil gerne høre om der er nogen der har et forslag til hvordan jeg kan løse opgaven.
Svar #1
31. januar 2005 af allan_sim
Ved at sætte ind i forskriften:
(1) f(2x) = (2x)^a = (2^a)*(x^a)
(2) f(2x) = 5*f(x) = 5*(x^a)
Sammenlign (1) og (2) for at finde a.
(1) f(2x) = (2x)^a = (2^a)*(x^a)
(2) f(2x) = 5*f(x) = 5*(x^a)
Sammenlign (1) og (2) for at finde a.
Skriv et svar til: Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
