Matematik

Hjælp igen :)

13. januar 2010 af Fastnik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fatter hat af log!

Løs ligninen:

log(x+2)-logx = 2

Nogle der vil forklare ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2010 af MN-P (Slettet)

(x+2)/x=102


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2010 af goathunter (Slettet)

der gælder at log(a/b)=log(a)-log(b) så log(x+2)-log(x)=log((x+2)/x)=log(1+2/x)=2

=> 1+2/x=exp(2) =>x=2/(exp(2)-1)

Alt efter om log er den naturlige logaritme eller logaritme med base 10 er exp(2)=e^2 eller exp(2)=10^2


Svar #3
14. januar 2010 af Fastnik (Slettet)

Million gange tak :D


Skriv et svar til: Hjælp igen :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.