Fysik

En radioaktiv kilde udsender beta-partikler fra 131/53 I. Kildens aktivitet er 800 kBq. Halveringstiden er 8,04døgn.

15. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

En radioaktiv kilde udsender beta-partikler fra 131/53 I. Kildens aktivitet er 800 kBq. Halveringstiden er 8,04døgn.

a: Beregn hendalskonstanten for 131/53I.

b: Beregn antal 131/53I-kerner i kilden.

Er der nogen der vil fortælle mig hvordan jeg kan løse denne opgave ?

facitliste:

a. 9,98* 10^-7 s^-1

b. 8,0 *10^11


Svar #1
15. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

er her nogen der vil være søde og hjælpe? eller give et skub! jeg har forsøgt men uden nytte!


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2010 af mathon

                N = No·e-kt

                k = ln(2)/T½

                k = ln(2)/(8,04·24·3600 s) =


Svar #3
15. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

.


Svar #4
15. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

.


Svar #5
15. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

hvad hører denne formel til: N = No·e-kt


Svar #6
15. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

hvad er formlen for b ?


Brugbart svar (3)

Svar #7
15. januar 2010 af mathon

                 A = k·N

                 N = (A/k) = (8·105 s-1)/(9,97828·10-7 s-1) = 8,02·1011


Svar #8
15. januar 2010 af mumujuju (Slettet)

TAK FOR HJÆLPEN, MATHON :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2011 af lalalalama (Slettet)

 Hvordan kommer du frem til de tal i b'eren Mathon? 


Skriv et svar til: En radioaktiv kilde udsender beta-partikler fra 131/53 I. Kildens aktivitet er 800 kBq. Halveringstiden er 8,04døgn.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.