Matematik

konstanten c i en funktion

15. januar 2010 af mm :) (Slettet)

Stamfunktionen til f(x)=1/2*x+3 er F(x)=1/4*x^2+3x+c

for hvilken værdi af c ligger toppunktet på x-aksen når man konstruerer grafen for stamfunktionen? jeg kan se at der tale om en andengradspolynoium... Jeg kan ikke regne diskriminanten ud da jeg ikke kender c... er der nogen der vil hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2010 af Isomorphician

a = 1/4

b = 3

c  = c

d = 32 - 4*(1/4)*c

Sæt d = 0 og isoler c


Svar #2
15. januar 2010 af mm :) (Slettet)

hvorfor skal d=0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2010 af Isomorphician

d = 0 giver én løsning til ligningen. Når der er én løsning til en andengradsligning, betyder det at toppunktet ligger på x-aksen.


Skriv et svar til: konstanten c i en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.