Matematik

Trapez areal

15. januar 2010 af MulleManse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om trapez ABCD gælder, at 4|CD|=|AD, A=D=90grader og |AB|+ |AD|+ |DC|=100. Bestem det største areal trapezet kan antage.

Kan umiddelbart ikke lige huske hvordan man gør , så håber nogle vil hjælpe!!

Vedhæftet fil: Trapez.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2010 af mathon

|CD| = x
|AD| = 4x
 

|AB| + |AD| + |CD| = 100

|AB| + 4x + x = 100

|AB| + x = (100-4x)

A = (1/2)·|AD|·(|AB|+|CD|)                             (A = (1/2)·h·(a+b), hvor a og b er de par. sidelængder)

A = (1/2)·(4x)·(|AB|+x)

A = (1/2)·(4x)·(100-4x)

A(x) = 2x·(100-4x)

A(x) = -8x2 + 200x

A'(x) = -16x + 200

ekstremum kræver
                               A'(x) = -16x + 200 = 0 ......


Svar #2
15. januar 2010 af MulleManse (Slettet)

super tak


Skriv et svar til: Trapez areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.