Matematik

faktorisering af 2 ligninger

15. januar 2010 af heleneBirch (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har virkelig brug for hjælp da jeg ikke aner hvad jeg skal gøre,
ved disse to ligninger, jeg har virkelig brug for hjælp.

1.  x^2 - 10x = 0
2. 2x^2 - 3x = 0


tusind tak på forhånd! :')

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2010 af mathon

ved du hvad faktorisering er?


Svar #2
15. januar 2010 af heleneBirch (Slettet)

nej jeg ved nemlig ikke helt hvad det betyder? og det gør mig ret usikker på hvor jeg skal starte og
hvad jeg i det hele taget skal gøre (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2010 af mathon

faktorisering = omskrivning til gangestørrelser

     1. x^2 - 10x = 0
         x·x - 10·x = 0                         en fælles faktor sættes uden for parentes

         x·(x-10) = 0

prøv 2.
 


Svar #4
15. januar 2010 af heleneBirch (Slettet)

2 .
2x^2 - 3x = 0 

x * 2x - 3 * x = 0

x(2x - 3) = 0

er dette rigtigt? (:

min lærer snakkede også om at vi skulle løse/ regne det ud?
men kan man overhovedet det?
det som er gjort nu, kan man gøre mere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Det næste du så gør, er at bruge nulreglen:

ab=0 ⇔ a=0 ∨ b=0


Svar #6
15. januar 2010 af heleneBirch (Slettet)

er det så ved dem begge eller? atlså ved 1 og 2
at a = 0 og b= 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2010 af mathon

1.   x·(x-10) = 0
      
      x = 0  ∨  x = 10
 

2.    2x2 - 3x = 0

       2·x·x - (3/2)·2·x = 2x(x - (3/2)) = 0

                                  x = 0  ∨  x = (3/2)


Svar #8
15. januar 2010 af heleneBirch (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad du har gjort ved 2?
hvorfor (3/2) og hvorfor gange med 2x bagved?
det giver ingen mening,


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2010 af mathon

det meningsfulde er
at du får x til at stå alene først i parentesen, så
du direkte kan læse den anden løsning (ud over x = 0)
i stedet for
 

               x(2x - 3) = 0

hvor du skal hen og regne videre

2x - 3 = 0

2x = 3

x = 3/2
 

i modsætning til

               2x(x - (3/2)) = 0

hvor du straks ser
             x = (3/2)


Skriv et svar til: faktorisering af 2 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.