Matematik

En matematik opgave jeg ikke har noter til..

16. januar 2010 af CADL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven siger: I en retvinklet trekant er den længeste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 gange enheder længere end den korteste katete.

Bestem længden af den korteste katete..

Jeg vil gerne have hjælp og forklaring siden jeg har fået stillet en opgave jeg ikke har noter til (mærkeligt).

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2010 af mathon

korte katete:              x
lange katete:            3x
hypotenusen:         (x+3)

                   c2 = a2 + b2

                  (x+3)2 = x2 + (3x)2 og x>0

                       


Svar #2
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

Skal jeg så bare regne med den?


Svar #3
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

Og tak for svaret!


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2010 af mathon

     beregn x
og
     deraf siderne


Svar #5
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

Ok. Jeg skal ikke diskriminere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2010 af mathon

først senere i beregningen


Svar #7
16. januar 2010 af CADL (Slettet)

Ok. men først skal jeg beregne x, og derefter disk..


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Reducer først, så du kan se, at du har at gøre med en andengradsligning af formen 0=ax^2+bx+c. Derefter kan du diskriminere.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2010 af mathon

         (x+3)2 = x2 + (3x)2 og x>0

         x2 + 6x + 9 = x2 + 9x2 og x>0
 


Skriv et svar til: En matematik opgave jeg ikke har noter til..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.