Matematik

hjælp, kan ikke løse disse ligninger

16. januar 2010 af REZAH (Slettet) - Niveau: A-niveau

Emnet er logartime. Kan ikke finde ud af at løse disse ligninger.

6^x(6^x-0,36)=0
3*2^(2x)-7*2^x+4=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2010 af peter lind

 I den første brug 0 reglen. I den anden sæt y=2x , y2 = 22x, Det giver en andengradsligning du må løse.


Svar #2
16. januar 2010 af REZAH (Slettet)

okay.. jeg har lige prøvet at gøre det her... men synes ikk at det ser rigtigt ud :-S ... når jeg tager den på solve på lommeregneren giver det nemlig det her ln(4/3)/ln(2) ,0

3·2^2x-7^2x+4=0.

?3y?^2-7y+4=0

d=b^2-4ac=(-7)^2-4·3·4=1


y=(-b±√d)/2a=(-(-7)^2±√1)/(2·3)=1,33 V y=1


3·2^2x-7^2x+4=0? 3·2^1x-7^1x+4=0


6^x-7^x+4=0?x log?6-x log?7+log?4=0


x=log?4/log??6+log?7 ? =0,371
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2010 af peter lind

I linjen hvor du opgiver løsningen for y, skriver du løsningsformlen korrekt; men du dernæst indsætter du for b  (-7)2 = b2 hvilket ikke er rigtigt. Det rigtige er  y =(7±1)/(2*3)

Dernæst skal du finde x af y=2x, hvor du jo nu kender y (2 løsninger)


Svar #4
16. januar 2010 af REZAH (Slettet)

hmm.. kan stadig ikk rigtig få det til at passe :-S


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2010 af peter lind

Hvad er der galt?


Svar #6
16. januar 2010 af REZAH (Slettet)

skal det være -(7±1)/2*3 eller skal det være uden minus ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2010 af peter lind

Det skal være uden minus b=-7 så -b = 7


Svar #8
17. januar 2010 af REZAH (Slettet)

nårh ja.. det er rigtigt.. :)

nu får jeg den til at give det her.. men er så lidt forvirret over hvad jeg skal nu gøre... :-S

y= (-b±√d)/2a=(7±1)/(2·3)=4/3 V y=1


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2010 af peter lind

Så finder du x af 2x = 4/3 eller 2x=1. Den generelle metode til at løse en ligning som ax= b er at man tager logaritmen på begge sider hvilket giver x*log(a) = log(b)


Svar #10
17. januar 2010 af REZAH (Slettet)

x* log?2=log??3/4⇔? x= log??3/4?/?10?^log2 =log??3/4 ?/2
x*log?2=log??1⇔? log?1/?10?^log?2 =0
 

får det her nu.. men problemet er at jeg får log(2) ned i nævneren i stedet for 2.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. januar 2010 af peter lind

Du skal  også have log(2) i nævneren


Svar #12
17. januar 2010 af REZAH (Slettet)

okay.. 1000 tak..


Skriv et svar til: hjælp, kan ikke løse disse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.