Matematik

Areal af trekant i koordinatsystem

17. januar 2010 af JensChristiansen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Davs derude. Jeg sidder lige og studser lidt over denne opgave:

På figuren ses grafen for f(x) = x2-4x-4 og en tangent til grafen. Tangenten skærer x-aksen i A((5/4),0). Bestem arealet af den trekant, der begrænses af tangenten og koordinatakserne.

Prøvede at sige y-y0 = f'(x-x0), men jeg fik et forkert resultat.

Hvordan skal den gribes an ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af Isomorphician

y - y0 = f'(x0)(x - x0)


Svar #2
17. januar 2010 af JensChristiansen (Slettet)

Yeps det var den jeg mente, men kunne ikke få det til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af mathon

hvoraf

           0 = (2xo-4)((5/4) - xo) + xo2 - 4xo - 4                   som reduceres til

           2xo2 - 5xo + 18 = 0


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. januar 2010 af mathon

d < 0 hvor for f(x) ikke har nogen tangent gennem (5/4;0)


Skriv et svar til: Areal af trekant i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.