Matematik

Hjælp til opgave om to ligninger med to ubekendte

17. januar 2010 af Anne5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at lave opgave, men jeg er nået til denne og er ved at sidde fast:

Siderne i en trekant ligger på linjerne med ligningerne

m: x-y=9

n: 13x+7y+43 = 0

o: 9y+x = 39

Jeg ved godt, at man skal bruge to ligninger med to ubekendte her, men jeg syntes bare ikke at mine resulter går op, da koordinaterne bliver komma tal. Nogle som kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

Du kan også skrive det som brøker. Dette er bedre fordi du så undgår afrundingsfejl.


Svar #2
17. januar 2010 af Anne5 (Slettet)

Kan du komme med et eksempel, så ville det være super?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2010 af mathon

skæring:
               • m og n i (1,-8)
               • m og o i (12,3)
               • n og o i  (-6,5)
 


Svar #4
18. januar 2010 af Anne5 (Slettet)

kan du komme med udregninger på bare én af dem, så jeg kan se dit eksempel, på hvordan man regner dem?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2010 af mathon

skæring mellem m og n:

I:   x - y = 9                                   I ganges med 7 og kaldes III
II: 13x + 7y = -43

III:  7x - 7y = 63
II: 13x + 7y = -43                           III og II adderes

   20x = 20

   x = 1                                          som indsat i I giver

   1 - y = 9
   y = -8
 


Svar #6
19. januar 2010 af Anne5 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan du lige pludselig får 63 ved III ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar 2010 af mathon

ganger med 7 på begge sider af lighedstegnet


Svar #8
19. januar 2010 af Anne5 (Slettet)

hvad ganger du 7 med?

Undskyld, jeg er så besværlig, men jeg forstår det ikke helt ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. januar 2010 af mathon

skæring mellem m og o:
I:    x - y = 9                                           I ganges med 9 og kaldes III
II:   x + 9y = 39

III:  9x - 9y = 81
II:    x + 9y = 39                                      III og II adderes

     10x = 120
        x = 12                                            som indsat i I giver

      12 - y = 9
        y = 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. januar 2010 af mathon

#8

   (x - y) = 9


Svar #11
19. januar 2010 af Anne5 (Slettet)

lyder det ikk underligt, hvis jeg får y = -15,75?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.