Matematik

Bestem w når d=4

17. januar 2010 af Ananym (Slettet) - Niveau: B-niveau

I det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner w (målt i g) vægten af tørstoffet i den del af en plante, der er over jorden, d betegner antallet af planter pr. m^2 i den bevoksning, som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder:

w = 9670d^-1,49

h= 970d^-0,443

a) bestem w når d=4

b) benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj

Nogen som vil hjælpe mig med udregningerne, har prøvet nogle forskellige måder, men finder stadig forkert facit.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af jesperher (Slettet)

www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx

a) indsæt 4 på d's plads, og tast det ind på lommeregner..

b) Løs først ligningen 100 = 970d -0,443. Indsæt løsningen i w = 9670d -1,49


Svar #2
17. januar 2010 af Ananym (Slettet)

Okay super, har regnet den ud nu,


Skriv et svar til: Bestem w når d=4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.