Fysik

Hastighed - magnetisme

17. januar 2010 af christiasoerensen (Slettet)

Jeg kan finde ud af opgave a) , men de 2 andre opgaver driller sku , så vil bede om noget hjælp til disse ...

To parallelle metalplader anbringes i vacuum. Afstanden mellem pladerne er 1,70 cm. Der er en spændingsforskel på 34 V mellem pladerne.

a) Hvor stor er den elektriske feltstyrke mellem pladerne?

E = U/d = 34V / 0,0170m = 2800V/m

I en elektronkanon, se figuren, accelereres elektroner fra hvile ved at gennemløbe et spændingsfald på 220 V.

b) Hvilken fart opnår elektronerne herved?

Med denne fart sendes elektronerne hen mod mellemrummet mellem de to plader i en retning, der er parallel med pladerne.
Ved hjælp af et homogent magnetfelt, hvis feltlinier er vinkelrette både på det elektriske felt mellem pladerne og på elektronernes bevægelsesretning, opnår man, at disse bevæger sig jævnt og retlinjet mellem pladerne.

c) Hvad er størrelsen af den magnetiske fluxtæthed i dette magnetfelt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2010 af peter lind

b) Eelektron = ½mv2= 220 eV

c) e*v*B = e*E hvor E er den elektriske feltstyrke.


Svar #2
17. januar 2010 af christiasoerensen (Slettet)

b) v = 2,20*10^16 ...

c) hvad er e ? (:


Svar #3
17. januar 2010 af christiasoerensen (Slettet)

er det elementarladningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hastighed - magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.