Matematik

HASTIG HJÆLP ! MATEMATIK

19. januar 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med disse to opgaver, jeg er nemlig helt blank ,, jeg har lavet opgave 3 a .. men de andre opgaver ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre ..

please jeg håber nogen kan hjælpe hurtigt

mvh ludvig

Vedhæftet fil: Matemaik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af peter lind

b) u kan aflæse cirklens centrum til (0, -50) og radius er også angivet. Cirklens ligning er (x-a)2+(y-b)2= r2 hvor a og b er koordinaterne for cirklens centrum.

c) Brug at cirkelbuens længde er radius gang centervinkel målt i radianer. Aflæs de forskellige punkters koordinater og brug dette til at finde længden af de rette linier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Tegn en vandret linie mellem A og B. Midten af linien kaldes P og centrum for buen O

Betragt den retvinklede trekant PBO.

OB=r, OP=r-5 og PB=25

PB2+OP2=OB2

625+(r-5)2=r2

625+r2-10r+25=r2

650=10r

r=65


Svar #3
19. januar 2010 af ludvig111 (Slettet)

i opgave b) har jeg rodet lidt med cirklens ligning .. men hvordan skal jeg regne den ud ,, jeg skal vel ikke bare skrive

(x-0)2 + (y+50)2 = r2   ????


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2010 af mathon

                                   x2 + (y+50)2 = 27,6252


Svar #5
19. januar 2010 af ludvig111 (Slettet)

nåårh ok skal jeg så ikke skrive en masse udregninger eller hvordan .. fordi jeg vidste godt jeg skulle bruge cirklens ligning , og ved også godt at jeg skal bruge punkttallene og radius , men ved ikke hvordan jeg skal beregne ligningen så den til sidst ser sådan ud

x2 + (y+50)2 = 27,6252


Svar #6
19. januar 2010 af ludvig111 (Slettet)

håber nogen kan hjælpe med de andre opgaver .. det haster virkelig meget ..

mvh ludvig

p.s . tak til alle jer der hjælper , det er virkelig en stor hjælp


Svar #7
20. januar 2010 af ludvig111 (Slettet)

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP


Skriv et svar til: HASTIG HJÆLP ! MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.