Matematik

løs ligning.

19. januar 2010 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lyder.

for ethvert tal t er (ln x)^2-2tlnx-3t^2+8t-4=0 en ligning i x

a) bestem t så x=e er en løsning.

b) løs ligningen for t=2.

jeg har lige brug for lidt starthjælp her. er der nogen der er i stand til det.

hilsen Frederik


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af Isomorphician

a) Indsæt e på x's plads og reducer til andengradsligning.

b) Sæt 2 ind på t's plads og reducer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2010 af peter lind

a) Sæt x =e i din ligning og løs med hensyn til t

b) sæt y = ln(x) i din ligning. Det giver en andengradsligning i y som du må løse.


Svar #3
19. januar 2010 af frederikengel (Slettet)

har prøvet de 2 forslag med x=e=2.71... får bare noget rod. men prøver lige igen. kan forstå det er løsningen, og også det jeg har forsøgt gjort. ti interactive er bare lidt mærkelig at skrive i en gang imellem.


Svar #4
19. januar 2010 af frederikengel (Slettet)

super ln(e) er lig 1. sættes det ind og reduceres. fås en t=1 så virker det super super.


Svar #5
19. januar 2010 af frederikengel (Slettet)

super duper, nu er den løst. man skal bare selv reducerer lidt i det inden det tastes ind i cas, så virker det

hilsen Frederik


Skriv et svar til: løs ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.