Matematik

Gåde'agtig matematik spørgsmål

19. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis Brian giver Claus 150 kr., har de lige mange penge. hvis Claus giver Brian 200 kr., har Brian dobbelt så mange penge som Claus.


Hvor mange penge har de hver for sig?
 

Hvis der er udregninger vil jeg meget gerne have dem med, tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2010 af piper (Slettet)

Lad b  og k angive Brian og Klaus' beløb i kroner, henholdsvis.

"Hvis Brian giver Claus 150 kr., har de lige mange penge" giver ligningen

b - 150 = 150 + k (Ligning 1)

"Hvis Claus giver Brian 200 kr., har Brian dobbelt så mange penge som Claus" giver ligningen

2*(k - 200) = 200 + b (Ligning 2)

Løs de 2 ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2010 af tusindtakforhjælpen (Slettet)

Vil du ikke forklare hvorfor du gør som du gør i ligning 2? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2010 af mathon

                                           Brian                              Claus

                                              x                                      y

                                           (x-150)          =              (y+150)

                                           (x+200)         =             2·(y-200)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2010 af tusindtakforhjælpen (Slettet)

Tak for svaret. :-)

Jeg synes bare stadigvæk, at det er lidt uklart, hvordan man bare kan sætte 2 foran y-200 i ligning 2. Altså jeg forstår godt, at det så passer med, at der skal 2 y til for at opveje x + 200 - men forstår bare ikke hvorfor man må gange -200 med 2.

Det blev vist lidt indviklet :-)


Skriv et svar til: Gåde'agtig matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.