Matematik

Bestem glassets højde h udtrykt ved grundfladens radius r.

20. januar 2010 af akselboo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey der.

Jeg har siddet og haft en del trouble med denne opgave, håberber i kan hjælpe mig.

Billedet viser et cylinderformet glas der kan indeholde 20 cm3 vand.
Grundfladen har en radius på r cm og glassets højde er h cm.
Det antages beregningsmæssigt at glasset ingen tykkelse har
 

a) Bestem glassets højde h udtrykt ved grundfladens radius r.

b) Bestem glassets samlede ydre overflade udtrykt ved grundfladens radius r
 

Hvordan takler man den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

20 = π*r2*h <=> h = Løs den m.h.t. h. Samlet ydre overflade O(r) = 2*π*r*h + π*r2. Prøv at tænkle dig, at man skærer glasset op og flader det ud, efter af man har skåret bunden væk, så kan du se, at størrelsen 2*π*r svarer den ene side. 


Svar #2
20. januar 2010 af akselboo (Slettet)

Mange tak for hjælpen, hjalp så sandeligt også på forståelsen!


Skriv et svar til: Bestem glassets højde h udtrykt ved grundfladens radius r.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.