Matematik

potensfunktion - forhold??

20. januar 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har følgende opgave som jeg ikke kan finde ud af:

For ø-gruppen Galapagos gælder, at antallet af arter af landplanter på den enkelte ø med god tilnærmelse kan beregnes ud fra øens areal x, målt i square miles, ved hjælp af en stamfunktion N(x). Om funktionen N oplyses, at N(15) = 68 og N(174) = 149, og dens forskrift er af formen N(x) = b*xa.

Hældningskoefficienten a er lig med 0,32, og skæringen med y-aksen b er lig med 28,58.
 

• Beregn forholdet mellem antal arter af landplanter på de to forskellige øer, hvor den ene ø har et antal, der er 2,5 gange større så stort som arealet af den anden ø.
 

Jeg håber rigtig meget der er en der vil hjælpe, og på forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Du har fundet, at N(x) = 28.58 x0.32, og bliver bed om at beregne forholdet mellem antallet af landplanter mellem denne ø og en anden ø, der har 2.5 gange større areal.

Her skal du beregne N(2.5x) = 28.58 (2.5x)0.32 = 28.58 x0.32 2.50.32 = 2.50.32 N(x).

Således er antallet på den anden ø 2.50.32 gange antallet på den første ø.


Skriv et svar til: potensfunktion - forhold??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.