Fysik

Hvordan udregnes absorptionen?? :(

20. januar 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kender I formlen for udregningen af absorption af gammastråling i bly.. Jeg har kigget alle mine hæfter igennem + nettet men kan bare ikke finde en formel som kan bruges..

Jeg ved at det skal være noget med

Y = b*a^x ...........

takker:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af peter lind

Formlen er den du selv angiver. Andre former for den y =a*ekx eller y=(½)x/xh hvor xh er den tykkelse hvor strålingen bliver halveret. Den kan slås op i en bog eller tabel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2010 af mathon

ofte skrevet
                    I = Io·e-µx = Io·(1/2)x/X½               µ = ln(2)/X½     (dæmpningskonstanten)


Svar #3
24. januar 2010 af averoma24 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvordan udregnes absorptionen?? :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.