Kemi

beregn x

21. januar 2010 af nissen2009 (Slettet)

hej

min opg går ud på at beregn x , hvor  står. en ca 0,050 M NaOH  opløsning skal indstilles på kaliumbiphthalat

NaOH + C6H4(COOK)(COOH) --> C6H4(COOk)(COONa) + H2O

der afvejes x g kaliumbiphtalat  som opløses i vand op til 100 mL . herfra afpippetteres 2,000 mL , som ønskes titreeret med ca 2,0 mL NaOH opløsning

hvilken formel skal jeg bruge, håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

molforholdet er 1:1.

opløsninger har samme koncentration 0,050 M og den volumen du skal fremstille er 0,100 L

kaliumbiphtalat = 204,22 g/mol

m/M = c * V ⇒ m (kaliumbiphtalat) = 0,050 M * 0,100 L * 204,22 g/mol = 1,0211 g


Skriv et svar til: beregn x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.