Fysik

Ingen der vil hjælpe :s ?

21. januar 2010 af MiLL92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan virkelig ikke finde ud af den her opgave, nogen der kan hjælpe?

En fyldt taske har massen 36 kg og den bevæger sig ved hvert skridt op og ned, 5 cm. Taskens potentielle energi i tyngdefeltet er 1767,6

Hvor hurtigt skal man mindst gå hvert skridt for at opretholde den angivne effekt (7,4 W), hvis sækken ved hvert skridt hæves (og sænkes!) 5,0 cm ? Vi antager at al den potentielle energi omdannes til el-energi.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2010 af mathon

energifrigivelse pr. skridt ΔE = m·g·Δh = (36 kg)·(9,82 m/s2)·(0,05 m) = 17,676 J

P = ΔE/t = (17,676 J/s

            P =   (N/t)·(17,676 J)                                 N/t er antal skridt pr. sek.

            (7,4 J/t) = (N/s)·(17,676 J)

            N/t = (7,4 J/s)/(17,676 J/s)  = 0,418647 s-1

dvs
     
  
            t/N = (0,418647 s-1)-1 = 2,4 s om hvert skridt

         


Svar #2
24. januar 2010 af MiLL92 (Slettet)

Fantastisk .. tak (:


Skriv et svar til: Ingen der vil hjælpe :s ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.