Matematik

Ligning med 3kvadratrod af x

21. januar 2010 af kris1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med ligningen herunder.. er det rigtigt hvad jeg har gjort?

3√x=2x <=>(3*√x )^2=2x^2<=>9x=2x^2<=> 9/2=(2x^2)/2<=>4,5x=x^2<=>
√4,5x=√(x^2 )<=> 2,121320344x=x<=>2,121320344x-x=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Har du 3 ganget med kvadratrod x eller tredje rod af x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2010 af mathon

        ikke 3. kvadratrod
men
        3. rod

(3√(x))3 = (2·x)3

x = 23·x3 = 8x3

8x3 - x = 0

x·(8x2 - 1) = 0

dvs      x = 0
eller     8x2 - 1 = 0 ⇔ x = ±(√(2)/4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2010 af mathon

hvis der står 3√x = 2x

(3√(x))2 = (2x)2

9x = 4x2

4x2 - 9x = 0

4x·(x - (9/4)) = 0

x = 0  ∨  x = 9/4


Svar #4
21. januar 2010 af kris1 (Slettet)

Tror næsten det må være 3* kvadrat rod af x?


Svar #5
21. januar 2010 af kris1 (Slettet)

Men tak for hjælpen, det var virkelig til nytte :)


Skriv et svar til: Ligning med 3kvadratrod af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.