Matematik

Beregne punkt B's koordinater

21. januar 2010 af naturvidenskab (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en trekant ABC er følgende givet: A (0,0), C (7,0), afstanden AB =5, afstanden BC = 6, samt at punktet B er beliggende i 1. kvadrant. Beregn punktet B's koordinater.

plzzzzzzzzz hjælp !!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

tegn det

cos(A) = (72+52-62)/(2·7·5) = (38/70) = (19/35)

sin(A) = √(1-cos2(A)) = √(1(19/35)2) = 12√(6)/35

               B = (5·cos(A)),5·sin(A))


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2010 af pura (Slettet)

Tegn et koordinatsystem og indtegn punkterne A og C, og længderne AB og BC, for at få et bedre overblik. 


Svar #3
21. januar 2010 af naturvidenskab (Slettet)

Tak for hjælpen mathon :-)


Skriv et svar til: Beregne punkt B's koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.