Matematik

Bestem monotoniforhold

21. januar 2010 af VPK (Slettet)

Bestem monotoniforholdene for funktionen f(x) = -x3 – 3x2 + 9x

Jeg ved at jeg skal finde f'(x) og derefter lig 0..

Jeg har fået f'(x) til at blive -3x^2 -6x, men er helt sikker på om det er rigtigt.. Mit problem i øjeblikket ligger hovedsageligt i, at jeg ikke kan finde ud af det med at få det til at være lig 0??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af keg (Slettet)

du mangler +9 i din f'`(x)


Svar #2
22. januar 2010 af VPK (Slettet)

Så f'(x) hedder i stedet -3x^2 -6x + 9?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2010 af piper (Slettet)

Ja. Løs nu den ordnede andengradsligning

-3x^2 -6x + 9 = 0


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2010 af mathon

som divideret med -3 på begge sider
giver 
           x2 + 2x - 3 = 0

           x = -3  ∨  x = 1

med monotoniintervallerne

]-∝;-3[       ]-3;1[       ]1;∝[           


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.