Matematik

betydning af a,b,c andengradspolynom

23. januar 2010 af jenspeterse (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle..

Håber der er en der kan hjælpe. 

Jeg har ikke rigtig forstået hvad konstanterne a, b og c betyder?

er det rigtigt a har indflydelse på hvor stejl grafen er

men har b både indflydelse på foskyldning og tangent hældning? eller er  jeg helt væk?

og har c så ikke på skæring og forskydning i x aksen? 

er der nogen der måske lige ville forklare mig om jeg er rigtig nok på den, eller om jeg har misforstået det helt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af peter lind

Det er korrekt at a fortæller hvor stejl den er. Fortegnet har indflydelse på om grenene vender opad eller nedad. . c fortæller noget om skæringen med y-aksen. Alle tre har indflydelse på beliggenheden af grafen.


Svar #2
23. januar 2010 af jenspeterse (Slettet)

tak. 

hvad gør b så? - hvis jeg skal forklare det i en opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2010 af peter lind

b fortæller sammen med de andre noget om beliggenheden. x-koordinaten  for parablens toppunkt  er således -b/(2a)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2010 af mathon

b har både indflydelse på parallelforskydning og tangenthældning
  

da parablen
   f(x) = y = ax2      forskydes over i parablen  y = ax2 + bx + c ved parallelforskydningen ((-b/(2a),(-d/(4a))
og

         f '(x) = 2ax + b

i øvrigt er b tangenthældningen i (0,C)


Skriv et svar til: betydning af a,b,c andengradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.