Matematik

sætte to ligninger over for hinanden

23. januar 2010 af compaqcompaq (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 
Kan se at jeg tidligere har lavet en opgave hvor jeg har sat 2 ligninger overfor hinanden, men kan simpelthen ikke finde frem til hvordan jeg har fundet løsningen x = 30 og y = 70..

Nogen der kan hjælpe:

Ligningerne:

-1x/3 + 80 = - x + 100 d.v.s.
x = 30 og y = 70

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af peter lind

Flyt  -x over på venstre side og de 80 over på højre side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2010 af bemil (Slettet)

Y'erne indgår jo ikke i ligningen...


Svar #3
23. januar 2010 af compaqcompaq (Slettet)

Y = -1x/3 + 80 = - x + 100 d.v.s.
x = 30 og y = 70
 


Skriv et svar til: sætte to ligninger over for hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.