Matematik

Overflade areal

24. januar 2010 af line-winther (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med denne opagve, nogen som kan hjælpe?

En kasse uden låg skal være 1,41 gange så lang som den er bred. Rumfanget skal være 2,0m^3

A) Angiv et udtryk for kassens overfladeareal som funktion af dens bredde x?

Jeg forstår godt at beregne overfladearealet O= 2HB*LB*2LH, men bliver i tvilv når der står (som funktion af dens bredde x)? 

Hvordan skal formelen så skrives??


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Du kan starte med at skrive rumfangsformelen op:

V = L * B * H = x * 1,41 * x * H = 2,0 m^3
1,41 x^2 * H = 2,0 m^3
H = 2 /1,41*x^2

Så har du overfladearealet:

A = L * H + 2 * H * B + 2 * L * H

Og da du ved at
B = x
L = 1,41 * x    og
H = 2 /1,41*x^2
får du at:

A = 1,41x * x + 2 * 2 /1,41*x^2 * x + 2 * 1,41x * 2 /1,41*x^2

Så mangler du kun at reducere og så har du kassens overfladeareal som funktion af bredden (x)


Svar #2
24. januar 2010 af line-winther (Slettet)

Mange tak.. :D


Svar #3
24. januar 2010 af line-winther (Slettet)

Nu sidder jeg og prøver at reducere udtrykket du har regnet frem til, men synes faktisk ikke det kan reduceres? hjælp? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2010 af Knotz (Slettet)


A = 1,41x * x + 2 * 2 /1,41*x^2 * x + 2 * 1,41x * 2 /1,41*x^2
A = 1,41x2 + 4/1,41x2 + 4*1,41x/1,41*x2
A = 1,41x2 + 4/1,41x2 + 4/1,41x
 


Skriv et svar til: Overflade areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.