Matematik

Beregn længden på vinkelhalveringslinjen

24. januar 2010 af løkkego (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej :)

Jeg kunne godt tænke mig noget hjælp til at beregne vinkelhalveringslinjen.

trekant ABC;

a= 7,8

b=8,5

c=6,9

Beregn længden af vinkelhalveringslinjen VA

Det vil være fedt, hvis i vil hjælpe mig:)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af peter lind

Tegn op. Det er noget af det vigtigste i den slags opgaver. Find manglende vinkler af cosinusrelationen eller andre formler. Vinkelhalveringslinien deler  trekanten i 2 trekanter, hvor du kender 1 side og 2 vinkler. Find den manglende vinkel i en af trekanterne og brug sinusrellationerne til at finde den søgte side.


Svar #2
24. januar 2010 af løkkego (Slettet)

Super :)

mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af mathon

             vA = (1/(b+c)·√(bc((b+c)2-a2))

             vB = (1/(a+c)·√(ac((a+c)2-b2))

             vC = (1/(a+b)·√(ab((a+b)2-c2))


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2010 af Alexxxander (Slettet)

er det ikke bare noget med sinus og cosinus?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2010 af mathon

evt
af cos(V/2) = ((1/2)·(1+cos(V))½ fås:

     cos(A/2) = ((1/2)·(1+(b2+c2-a2)/(2bc))½  = 0,866935

     cos(B/2) = ((1/2)·(1+(a2+c2-b2)/(2ac))½   = 0,817406

     cos(C/2) = ((1/2)·(1+(a2+b2-c2)/(2ab))½   = 0,90682


og dernæst

     vA = (2bc·cos(A/2))/(b+c)

     vB = (2ac·cos(B/2))/(a+c)

     vC = (2ab·cos(C/2))/(a+b)


 


Skriv et svar til: Beregn længden på vinkelhalveringslinjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.