Matematik

Ligningssytem går ikke op!?

24. januar 2010 af jasig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1.
a) Bestem løsningen til ligningssystemet

6x + 8y = 20
8x – 6y = 10

6x + 8y = 20
6x+8y-8y=20-8y
6x/6=(20-8y)/6
x= 3,333 – 1,33y

8(3,333-1,33y)– 6y = 10
26,664-10,64y-6y = 10
26,664-4,64y-26,664= 10-26,664
(-4,64y)/(-4,64)= (-16,664)/(-4,64)
y=3,59

8x – 6*3,59 = 10
8x – 21,54+21,54= 10+21,54
8x/8=31,54/8
x=3,94

Tjek: 6x + 8y = 20
6*3,94 + 8*3,59 = 20
23,64+28,72=52,36≠20
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2010 af mathon

I:   6x + 8y = 20                              I ganges med 6 og kaldes III
II:  8x – 6y = 10                              II ganges med 8 og kaldes IV

III: 36x + 48y = 120
IV: 64x – 48y = 80                          III og IV adderes

     100x = 200
      x = 2                                        som indsat i I: 6x + 8y = 20 giver

     6·2 + 8y = 20
     12 + 8y = 20
     8y = 8
      y = 1

........................

kontrol:
I:   6·2 + 8·1 = 20
II:  8·2 – 6·1 = 10

 


Svar #2
25. januar 2010 af jasig (Slettet)

Ahh takker


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2010 af peter lind

26,664-10,64y-6y = 10
26,664-4,64y-26,664= 10-26,664

Eller bedre 26+2/3-(10+2/3)y-6y=10

Det giver -(16+2/3)y = 10-(26+2/3) eller med andre ord koefficienten til y er forkert


Skriv et svar til: Ligningssytem går ikke op!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.