Kemi

Reaktionsskema (Al + O2 > Al2O3)

25. januar 2010 af klausme (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at afslutte dette skema?

4 Al                     + 6 O2               = 2 Al2O3
m: X                         X                             X
M: 27 g/m           32 g/m                102 g/m

n: X                            1 mol                   x

m = masse i gram, M = molar masse, n = stofmængden.

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2010 af mathon

                                                            4Al     +     3O2    →    2Al2O3
ækvivalente stofmængder i mol:          4                 3                2
ækvivalente stofmængder i g:         107,982      95,994         203,92

..............

M(Al) = 26,982 g/ mol

M(O) = 15,999 g/ mol

M(Al2O3) = 101,96 g/ mol


Svar #2
25. januar 2010 af klausme (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Reaktionsskema (Al + O2 > Al2O3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.