Fysik

fysik...haster

25. januar 2010 af IraQiiia (Slettet)

hello ppl

har lidt svært med en opgave håber der er nogen der kan hjælpe..

I en kolbe er der 12,4 cm rapsolie.

Hvor høj skal vandsøjlen nedenunder være for at vandsøjletrykket er det samme som rapsoliesøjletrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af mathon

massefylden af rapsolie = 0,92 g/mL

stillestående væskes tryk
                                        p = h·ρ·g

dvs
                                        hvand·ρvand·g = hraps·ρraps·g

                                        hvand·ρvand = hraps·ρraps

                                        hvand = (ρrapsvand)·hraps

                                        hvand = (0,92/1)·(12,4 cm) = 11,408 cm

                                        

                                       


Skriv et svar til: fysik...haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.