Matematik
Ligning !
03. februar 2005 af
henrik_va (Slettet)
Hvordan vil i løse denne ligning !? :
7*(2/3)^x = 2*(9/8)^x
7*(2/3)^x = 2*(9/8)^x
Svar #2
03. februar 2005 af henrik_va (Slettet)
hvordan det... jeg kan da ikk bare tage log af dem som de står der !?
kan jeg !?
kan jeg !?
Svar #3
03. februar 2005 af allan_sim
#2. Jo, det kan du gøre, hvis du bruger den rette kombination af følgende regneregler:
log(a*b)=log(a)+log(b)
log(a^x)=x*log(a)
log(a*b)=log(a)+log(b)
log(a^x)=x*log(a)
Svar #4
03. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Hvis ikke du er fortrolig med at logaritmere et produkt og en potens samtidig, kan du gøre følgende:
7*(2/3)^x = 2*(9/8)^x <=>
7/2 = (9/8)^x/(2/3)^x = (27/16)^x (1)
hvor vi til sidst har brugt potensregnereglen
a^x / b^x = (a/b)^x
Logaritmér nu begge sider af (1).
//Singularity
7*(2/3)^x = 2*(9/8)^x <=>
7/2 = (9/8)^x/(2/3)^x = (27/16)^x (1)
hvor vi til sidst har brugt potensregnereglen
a^x / b^x = (a/b)^x
Logaritmér nu begge sider af (1).
//Singularity
Skriv et svar til: Ligning !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
