Matematik

bestem en ligning for tangenten

27. januar 2010 af BecauseOfYou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg lavede en tråd i går, men den døde vidst ret hurtigt.. Men jeg har altså problemer med en opgave.

Opgave 264 i MAT AB2 bogen går ud på, at man skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f( x ) = x^½ = kvrod(x) i punktet (9, f(9))

Skal jeg så benytte formlen 1/(2kvadratrod x) ? Og hvad skal jeg gøre med x^½? For jeg kan sagtens løse den, hvis x^(½) ikke var med i opgaven (det er den der gør opgaven lidt svær OG tricky).

På forhånd tak :-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af Bimse300992 (Slettet)

x opløftet i ½ er det samme som at tage kvadratroden af x :)
Så du skal bare bruge formlen f(x) = kvadratroden af x og f'(x) = 1/ 2* kvadratroden af x


Svar #2
27. januar 2010 af BecauseOfYou (Slettet)

ok, så for at finde min y værdi, så skal jeg indsætte 9 kvadr(x). Altså kvadr(9) oder was?

Så har jeg punkterne (9, 3). Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2010 af Bimse300992 (Slettet)

Jeps :)
Fuldstændig korrekt!


Svar #4
27. januar 2010 af BecauseOfYou (Slettet)

ok tak :D Jamen, så regner jeg med, at jeg kan resten selv :P


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.