Matematik

MATEMATIK! LIGNING

28. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej jeg kan godt brge noget hjælp til denn ligning. :-)


5(9 + 3x) = 3 - 6


DETTE ER INDKSRIVNING OPGAVE - PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af jesperher (Slettet)

5*9+5*3x = 3-6

45+15x = -3

isoler x..


Svar #2
28. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hvad skal jeg skrive i min indksrvning??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af jesperher (Slettet)

formentligt det ovenover.. men vil lige være sikker.. indskrivning er ved det samme som blækregning?


Svar #4
28. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Det er hvor du har opgaver og skriver dem pænt ind i et hæfte, hvor du har stående hvad opgaven går ud på, hvordan du regnede det ud og derefter facit..

Men hvad er x'et??
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2010 af jesperher (Slettet)

yep.. blækregning hed det engang..

5*9+5*3x = 3-6

45+15x = -3

45+15x = -3

x'et et bare et bogstav som står for et tal..

du samler de almindelige tal på den ene side af lighedstegnet, og x på den anden.. (15 høre sammen med x)

så, 15x= -48

x=-48/15

x=−16/5


Skriv et svar til: MATEMATIK! LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.