Matematik

bestem populations væksthastighed til tidspunktet t = 1

28. januar 2010 af miss-70c (Slettet)

11.3 (det er ikke tilladt at løse ligningen!)
I en model antages det, at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentionsligningen.
dN/dt=(0,08t-1)/t N,t>0,5
Det oplyses, at antallet af individer i population til tidspunktet t = 1 er 1,2 · 106.
Benyt modellen til at bestemme populations væksthastighed til tidspunktet t = 1, og bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

dN/dt er væksthastigheden, så sæt de angivne data ind på højre side og du har svaret

Løs ligningen dN/dt =0


Svar #2
28. januar 2010 af miss-70c (Slettet)

Således; (0= ((0, 08*1 - 1))/((1)))? eller? Jeg kan ikke rigtig hitte ud af denne


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af peter lind

(0,08t-1)/t =0


Skriv et svar til: bestem populations væksthastighed til tidspunktet t = 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.