Matematik

Vandrør opgave

28. januar 2010 af heyhey25 (Slettet)

Jeg har fået denne opgave stillet. Gerne detaljeret forklaring :)

Vandrør udvider sig ved opvarmning. Et vandrør til varmt vand har ved temperaturen 20 grader C længden 25 meter. Når temperaturen stiger til 60 grader C, bliver røret 0,18 meter længere. Rørlængden f(x), målt i meter, som funktion af temperatur x, målt i grader C, har en regneforskrift af formen f(x)=ax+b

Beregn tallene a og b

Beregn rørets længde ved temperaturen 70 grader C.

Længden af røret kan øges med op til 0,30 meter, uden at der kommer skadelige spændinger i røret.

Beregn, hvor stor en temperaturstigning der kan tillades.

Beregn også hvor stor en temperatur-sænkning der kan tillades (med udgangspunkt i rørets længde ved 25 grader C.).


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

 Du kan starte med at finde a ved hjælp af analytisk plangeometri:

a=(y2-y1)/(x2-x1)

derefter isolerer du b i ligningen y=ax+b


Skriv et svar til: Vandrør opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.