Matematik

Isolere r i formel-cirkel

29. januar 2010 af SoMo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde r, når A er 40.

Jeg HAR fundet ud af hvordan, men kan ikke FORKLARE det...

40= r2 * π

r2=40/π          (ja jeg kan se at når r i anden flyttes, kommer 40 over en brøkstreg, men HVORFOR, og hvilken regneregel er der brugt?)

r= √40/π        (her er det noget med at potensen laves om til kvadratrod, men hvordan skriver man det, så det lyder som om man har check på det???)

:-)

Håber nogen vil hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2010 af mathon

       π·r2 = A
 
       r2 = (A/π)

       r = ±√(A/π))
dvs
      
       r = √(A/π)) da r oftest regnes positiv


Svar #2
29. januar 2010 af SoMo (Slettet)

Det er ikke svar på mit spørgsmål...

Du har bare gentaget det jeg har skrevet, men ikke forklaret hvorfor.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2010 af MN-P (Slettet)

40= r2 * π           ved at dividere med π på begge sider af lighedstegnet fås

40/π=r2*π/π         hvor de to π-er kan forkortes væk

40/π=r2               for at finde r uddrages kvadratroden på begge sider af lighedstegnet

√40/π=√r2         √r2=r

r=√40/π

Håber det hjalp dig lidt


Svar #4
29. januar 2010 af SoMo (Slettet)

SUPER godt!

TAK!

Så der er en regneregel der hedder: man må uddrage kvadratroden på begge sider af lighedstegnet. ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Jaah,  men man skal passe på med fortegnene

x2=9                uddrager man bare kvadratroden får man

x=3                  så mangler man den negative løsning x=-3 som også passer da (-3)²=9

I din opgave kunne du kun bruge den positive løsning, da en afstand er positiv.


Svar #6
31. januar 2010 af SoMo (Slettet)

Tak for den vinkel :-)


Skriv et svar til: Isolere r i formel-cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.