Matematik

Cirkel, trekant og firkant

29. januar 2010 af Incredibly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder og bøvler med en opgave, som jeg bare ikke kan finde ud af!

Håber der er en der vil hjælpe mig. Har vedhæftet opgaven. :-)

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Hjælp til matematik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Røringspunktet mellem haggeklodsen og det runde emne kaldes A og B
Centrum for det runde legeme kaldes O og bunden af hagget kaldes C.
OA²+AC²=OC²
r²+AC²=OC²
tan(v/2)*AC=r
AC=r/tan(v/2)

OC=√r²+(r/tan(v/2)²

h=a+OC+r
r=d/2

indsæt r=d/2 i OC og indsæt derefter i h=


Svar #2
30. januar 2010 af Incredibly (Slettet)

Wow, det virker meget kompliceret..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2010 af mathon

     tan(30º) = r/(h-a-r)

     1/√(3) = 12/(h-10-12) = 12/(h-22)

      √(3) = (h-22)/12

      h = 12√(3) + 22


Svar #4
30. januar 2010 af Incredibly (Slettet)

Hvorfor 22?


Svar #5
30. januar 2010 af Incredibly (Slettet)

jeg forstår det bare ikke :b


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2010 af MN-P (Slettet)

#3 h afhænger af diameteren, hvor har du tabt den?


Svar #7
31. januar 2010 af Incredibly (Slettet)

Jeg er tabt lidt fra starten tror jeg..


Skriv et svar til: Cirkel, trekant og firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.