Matematik

hjælp til optimerings opgave?

29. januar 2010 af Tenna2391 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har et problem med at få løst en otimerings opgave.

opgaven lyder således: michael opstiller et hegn på 60m i en retvinklet trekant, med en mur som den ene side. x er den side der går udfra den rette vinkel.

Find det maksimale areal.

vi er blevet oplyst at vi skal bruge phytagoras til at beregne x og y, men er ikke sikker på hvordan ?

på forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2010 af MN-P (Slettet)

katede a   x

hypotenuse c    60-x

Areal y= ½*a*b

b findes med pythagoras

a²+b²=c²

b=√((60-x)²+x²)

y= ½*x*√((60-x)²+x²)

find nulpunkter for y'


Svar #2
31. januar 2010 af Tenna2391 (Slettet)

mange tak for hjælpen:) alt det du har skrevet der.. det virker logisk og det forstår vi godt..
men vi kan ikke komme videre der fra.. vi har prøvet nogle forskellige ting.. men synes ikke at det virker. kan du uddybe lidt mere?


Skriv et svar til: hjælp til optimerings opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.