Matematik

Hjælp til løsning af ulighed

29. januar 2010 af ggf (Slettet)

En funktion g er bestemt ved g(x)=22+f(x)

Løs uligheden g(x)≤37

(Jeg fandt også en forskrift for f i forrige opgave til at være f(x)=179·0,96x)

En der kan hjælpe?
 

Så jeg skal vel bare løse 22+179·0,96x≤37, men HVORDAN?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2010 af peter lind

Flyt de 22 over på højre side, divider med 179 og tag logaritmen på begge sider.


Svar #2
29. januar 2010 af ggf (Slettet)

så kan jeg ikek komme videre fra log(0,963x)≤log(0,083)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2010 af Lukka (Slettet)

Det kan være at du bør lægge lommeregneren væk og så bare regne det ud. Overvej hvilken logaritme det er smartest at bruge.

179*0,96x ≤ 37 -22 = 15

log0,96(0,96x) = x ≤ log0,96(15/179) = (ln(15) -ln(179))/ln(0,96) ≈ 60,74


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2010 af peter lind

#2 log(0,963x) = x*log(0,96)

#3 Næppe praktisk da ikke alle uden videre kan bruge andet logaritmer med grundtallet 10 og e. Jeg kan heller ikke se det er nemmere.


Svar #5
30. januar 2010 af ggf (Slettet)

xlog(0,963)≤log(0,083)

og hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2010 af peter lind

del med log(0,963)


Svar #7
31. januar 2010 af ggf (Slettet)

så får jeg x≤66,016 men burde det ikke være x66,016 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2010 af peter lind

Du har formentlig ikke set rigtig på din lommeregner. Både log(0,963) og log(0,083) er negative. Du kan også have glemt, at hvis du deler med et negativt tal skal ulighedstegnet vendes.


Svar #9
31. januar 2010 af ggf (Slettet)

nå ja for søren! De er skam negative :-) takker peter


Svar #10
31. januar 2010 af ggf (Slettet)

ved du hvordan jeg kan finde lim g(x)?


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.