Matematik
differentiering HJÆLP
03. februar 2005 af
mairlle (Slettet)
er der ik en der kan forklare mig hvordan man diff. noget, jeg fatter det simpelthen ikk. hvis der er der bare vil give et eksempel eller to og forklare lidt til vil det bare være perfekt:)
Svar #1
03. februar 2005 af Katty (Slettet)
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/index.html
Denne side er rigtig god. I oversigten kan du finde det, der handler om diffentialregning.
Denne side er rigtig god. I oversigten kan du finde det, der handler om diffentialregning.
Svar #2
03. februar 2005 af mairlle (Slettet)
tak for linket til siden, det kan helt sikkert bruges:)
Men jeg er bare stadig i tvivl om hvordan jeg fx finde:
f´(1) i f(x) = kvadratrod(x)+4x-7
???
Men jeg er bare stadig i tvivl om hvordan jeg fx finde:
f´(1) i f(x) = kvadratrod(x)+4x-7
???
Svar #3
03. februar 2005 af Katty (Slettet)
kvadratrod(x) differentieret er 1/(2*kvadratrod(x))
Betragt 4x som 4x^1, der følger dermed af følgende differentiationsregel: x^n = n*x^n-1
at 4x^1 kan differentieres som 1*4*x^-1-1, dvs. 4.
-7 går væk ved differentiering.
altså:
f(x) = kvadratrod(x)+4x-7
f'(x) = 1/(2*kvadratrod(x)) + 4
f'(1) = 1/(2*kvadratrod(1))+4
Betragt 4x som 4x^1, der følger dermed af følgende differentiationsregel: x^n = n*x^n-1
at 4x^1 kan differentieres som 1*4*x^-1-1, dvs. 4.
-7 går væk ved differentiering.
altså:
f(x) = kvadratrod(x)+4x-7
f'(x) = 1/(2*kvadratrod(x)) + 4
f'(1) = 1/(2*kvadratrod(1))+4
Skriv et svar til: differentiering HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
