Matematik
Bestem integralet
En der vil hjælpe mig, med at bestemme dette integrale:
En funktion er givet ved, f(x) = 4x3
Bestem integralet, ∫21 f(x) dx
Svar #2
31. januar 2010 af Karldenstore (Slettet)
Men hvordan kommer selve udregningen til at se ud?
Svar #3
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)
start med at integrere f(x)
F(x) = x4
du har intervallet [2;1]
og formlen
A = F(b) - F(a)
F(b) finder du ved at indsætte 2 på x's plads i F(x)
F(a) finder du ved at indsætte 1 på x's plads i F(x)
brug nu formlen A = F(b) - F(a)
Svar #4
31. januar 2010 af Karldenstore (Slettet)
Jeg er helt lost, Vil du ikke give et eksempel, hvor du beregner det helt, (bare brug andre tal) ...
Svar #6
31. januar 2010 af Exupery (Slettet)
Har I ikke gennemgået beviset for at finde arealet under en funktion vha integralregning?
Eksempel
f(x)=1/x
Find integralet:
∫110f(x)dx
∫110(1/x)dx=[ln(x)]110=ln(10)-ln(1)=ln(10), da ln(1)=0
Svar #7
31. januar 2010 af Karldenstore (Slettet)
#5
Hvordan fandt du det?
Jeg mener, hvis du vil være venlig at skrive ''udregningen'', så jeg kan se hvordan du kommer frem til det resultat.
Svar #8
31. januar 2010 af Karldenstore (Slettet)
#6
Nej - Præcis, problemet er at vi ikke har gennemgået det endnu.
Svar #9
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)
hmmm.. joo det kan jeg godt
______
En funktion er givet ved, f(x) = 3x2
Bestem integralet, ∫74 f(x) dx
integrerer f(x)
F(x) = x3
finder arealet under grafen:
A = F(b) - F(a)
A = 73 - 43 <=> A = 343 - 64 <=> A = 279
Svar #10
31. januar 2010 af Exupery (Slettet)
#8 Du skulle tage selv at læse det i bogen så. Det er ikke så svært, men det giver nok en bedre forståelse for, hvorfor vi gør, som vi gør.
Svar #11
31. januar 2010 af Karldenstore (Slettet)
Dvs.
En funktion er givet ved, f(x) = 4x3
Bestem integralet, ∫21 f(x) dx
Integrere x = X4
A = F(b) - F(a)
A = 24 - 14 <=> A = 16 - 1 <=> A = 15
Er det rigtigt sådan? :/
Svar #12
31. januar 2010 af Exupery (Slettet)
#11 Ja, det er rigtigt. Men du skal skrive det op, som jeg har gjort i eksemplet i #6, hvis du vil være sikker på at få fuld point. Måske kan du endda sætte lidt forklarende tekst til.
Svar #14
31. januar 2010 af Karldenstore (Slettet)
# 12
Ja, jeg skriver det op sådan, og mange tak for hjælpen :)
Svar #15
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)
#12
fuld point???
du mangler tekst(=minioverskrifter, konklusion etc) for at få fuld point... det går ikke, dét der...
Svar #16
31. januar 2010 af Exupery (Slettet)
Som jeg skrev, skal der nok lidt forklarende tekst til. En konklusion a la hvorfor det ses, at arealet under funktionen på intervallet I=[1;2] er 15, er det eneste, jeg synes mangler. Resten er spild af tid, da det sagtens kan ses, hvad der gøres, når mellemregningerne er sat så pænt op, som de er i #6.
Når matematiklærerne kræver mere tekst, er det, fordi gymnasieelever ofte sætter det op som i #9 og #11, og det kan være svært at forstå ud fra beregningerne alene.
Svar #17
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)
#16
nej... det var nemlig lige præcis dét du ikke skrev....
først skriver du, at hvis karl skriver som i #6, vil han få fuld point... og det gør han ikke, da han mangler en konklusion på hele opgaven...
i og med du begynder din næste sætning med "måske" er det i følge dig, ikke obligatorisk at skrive tekst til, hvilket ikke er korrekt... for dit vedkommende må karl godt skrive tekst til, men det er ikke nødvendigt - du betragter det som fyldeord... det er så helt forkert...
anyway, gider ikke at diskutere det her =)
Svar #18
31. januar 2010 af Exupery (Slettet)
Jeg mener ret beset heller ikke, at det er nødvendigt. Du kan sagtens se, hvad konklusionen er, hvis du har lidt styr på matematik. Men hvis lærerne gerne vil have det (og det ved #0 jo bedst selv), så må han da endelig skrive en mere eksplicit konklusion på.
Svar #19
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)
hvorfor mon gym. eleverne skriver det op som de gør? er det bare ren tilfældigt? nope... det er fordi læren skriver det sådan op på tavlen, og når man ikke gøre det på samme måde i sine afleveringer, som læren har gjort det, får man fejl.... ikke sandt??
Svar #20
31. januar 2010 af Karldenstore (Slettet)
Folkens, tak for hjælpen begge to, det sætter jeg stor pris på! :)
