Matematik

skal aflevere i morgen!!!...Eksponentiel

31. januar 2010 af sarah0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp :-( OPGAVE 4.. nederst i vedhæftet fil

opgave a) To punkter (25,628) og (70,8218) de to punkter har jeg fra grafen.. Jeg har fundet a og b, men jeg får min a til 162,79 og b til 3,216.

Opgave b) her går det galt. Jeg bruger x formlen for at finde x, men jeg får den til 1,30701, og de spørger hvornår, altså i hvilket år.... plz hjæææææææææælp jeg er forvirrert

Problemer med vedhæftet fil :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Du har regnet forkert i regressionen.

For punktet (25,628) og (70;8218) er forskriften for den eksponentielle funktion:

f(x)=150,431*1,05881x


Svar #2
01. februar 2010 af sarah0 (Slettet)

Hvor har du den fra?  f(x)=150,431*1,05881x


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2010 af mathon

     f(x) = y = b·ax

             8218 = b·a70
             628 = b·a25                         ligningerne divideres

            13,086 = a50

            a = 13,0860,02 = 1,05278

            b = 628/1,0527825 = 173,603

            f(x) = 173,603·1,05278x


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af mathon

1/50 = 2/100 = 0,02


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2010 af Exupery (Slettet)

#2 Jeg har brugt lommeregnerens stats/list editor.

#3 Du har regnet galt, Mathon. a70/a25=a45≠a50


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2010 af mathon

sorry

#3

     f(x) = y = b·ax

             8218 = b·a70
             628 = b·a25                         ligningerne divideres

            13,086 = a45

            a = 13,0861/45 = 1,05881

            b = 628/1,0588125 = 150,491

            f(x) = 150,491·1,05881x


Svar #7
01. februar 2010 af sarah0 (Slettet)

nååår ok mange tak til jer to :-)


Svar #8
01. februar 2010 af sarah0 (Slettet)

når de spørger i opgaven, hvornår vil antallet af mennesker nå op på 2500, og jeg får min x = (år efter 1980) til -136,687, hvad betyder det så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. februar 2010 af mathon

        y = 150,491·1,05881x

        (y/150,491) = 1,05881x

        ln(y/150,491) = ln(1,05881)·x

        x = ln(y/150,491)/ln(1,05881)

        x = ln(2500/150,491)/ln(1,05881)


Skriv et svar til: skal aflevere i morgen!!!...Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.