Matematik
Bestem stamfunktionen og Areal?
F(x)= -3x2+6x
grafen skærer førsteaksen i punkterne 0,0 og 2,0
Bestem stamfunktionen
Bestem areal
Svar #1
31. januar 2010 af notpozitive (Slettet)
Integrer funktionen. Derefter sætter du 2 ind i x's plads og finder arealet. Normalt ville du sætte 2 ind og trække det fra den samme stamfunktion, hvor du har sat 0 ind å xs plads. men når du ganger x med 0, giver det bare nul. så at trække nul fra noget er jo ligegyldigt.
jeg har en fornemmelse af at jeg ikke kan forklare:) men svaret giver 72.
Svar #2
01. februar 2010 af Lukka (Slettet)
Øh-72 er et voldsomt areal under så lille et kurveafsnit. Jeg vil mene 4 er mere passende.
∫02 (-3x2+6x)dx = [-x3 + 3x2]02 = -8 +12-0-0 =4 :-)
Skriv et svar til: Bestem stamfunktionen og Areal?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
