Matematik

Differentialregning - find x-værdi.

03. februar 2010 af ErlaH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Betragt funktionerne med forskrifter
f(X)=ln(x) og g(x)=x^2-8x+11

bestem den x-værdi, for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle.

Jeg ville umiddelbart differentiere dem, og sætte dem lig med hinanden, for til sidst at isolere x. Men når jeg gør det får jeg to x-værdier, nemlig -0,1213 og 4,1213. Har jeg gjort noget forkert? Der står jo "dén x-værdi", men jeg har fået to?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af Duffy

Man kan ikke tage den naturlige logaritme til negative tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2010 af PeterValberg

Tanken er sådan set god nok, og de fundne resultater  er også korrekte, - men der må gælde for f(x) = ln(x) at x > 0

Derfor må du med sikker hånd kunne frasortere den negative værdi, - svaret må således være x = 4,1213

se vedhæftede skitse...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Differentialregning - find x-værdi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.