Kemi

Opløsning

03. februar 2010 af MisSluis (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen, som kan hjælpe mig med dette spørgsmål?

Der skal fremstilles 0,250 L af en 0,30 M opløsning af kobber(lll)sulfat til et forsøg. Udgangsstoffet er , kobber(lll)sulfat-vand(1/5). Der findes altså 5 molekyler krystalvand pr. formelenhed stof.

a. Hvor stor en stofmængde CuSO4 * 5H2O(s) skal der bruges til opløsningen?

b. Hvor meget CuSO4 * 5H2O(s) skal der afvejes?

Er der nogen, som kan hjælpe mig med disse to spørgsmål?

Jeg er kommet frem til noget med n=m/M, men er slet ikke sikker på, hvordan det skal gøres. Nu har jeg kigget på opgaven i to timer og er gået helt død.

Hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

det hedder kobber(ll)sulfat

    a.  der skal bruges n = V·c = (0,250 L)·(0,30 mol/L) = 0,075 mol

M(CuSO4•5H2O (s)) = 249,71 g/mol

    b.  m = n·M


Svar #2
03. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

Okay, det forstår jeg.

Det vil sige, at i b'eren, skal jeg sådan set bare regne det ud uden at bytte om på nogle af faktorerne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2010 af mathon

   b.  m = (0,075 mol)·(249,71 g/mol)
      


Svar #4
03. februar 2010 af MisSluis (Slettet)

Det var det som jeg havde gjort. Tak


Skriv et svar til: Opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.